Möt höstens alla färger på Kinnekulle tillsammans med utställare, gäster, hemvändare och alla som bor i trakten. Höstrundan är ett evenemang där aktörerna på Kinnekulle nu avrundar årets sommarsäsong med att erbjuda en helg fylld av mat och mathantverk, byggnadsvård och återbruk och dessutom trevliga mat- och kaffeserveringar runt om på Kinnekulle!

Den 7-8 september är det återigen dags och det är flera nya bland de 36 aktörerna. Bland annat Rosallie Wallin på Quluturladan som bjuder in alla besökare på temat ull. Geologins dag på Kinnekulle och Kulturarvsdagen firas i Råbäcks hamn, Albin Svensson/Game Prototyper visar brädspel i Bygdens Hus i Kinne-Vedum.

I Husaby bjuder Biskopsborgen, hembygdsföreningen och kyrka in till Skörde- och kulturfest: Tornvandringar och historiespel i kyrkan och vandring läng Kungstigen, skördemarknad med lokala producenter vid hembygdsgården och kulturfest i Biskopsbogen med dans och internationell mat. Även på Rivendällgården kan man köpa lokala grönsaker, frukt och bär.

Hos Mäster i Götene startar denna helg den stora planteringsveckan, på Bryggeriet i Götene kan besökarna smaka på ost. Byggnadsvård och konst är i fokus på Kollängens Tingshus där bland annat muraren Christoffer Johansson kommer att sätta upp en kakelugn från 1800talet. Besökarna kan inspireras av flera spännande föreläsningar om byggnadsvård. ”Vi märker att besökarna tar det lite lugnare under Höstrundan jämfört med Vårrundan och tar sig tid att titta och lyssna.” säger Elisabeth Lokrantz Stigson.

På lördag kväll arrangerar Infensus Medeltidsföreningen ett spektakulärt eldspel/tornerspel på Arena Götene.