Vårens webbinarieserie är nu avslutad – vi har fyllt en stor korg med djupa tankar, vilda idéer och konkreta förslag på hur vi ska fortsätta utveckla hela vårt område där kulturen har en naturlig plats och är en viktig del för ett attraktiv liv. Mycket kommer att hända i höst!

Samarbetet med PS Studios, Kreativa Aktörer Skaraborg och Kultursystem Kinnekulle ledde till att vi kunde nå över de osynliga gränser som kommuner och projekt ofta medför. Genom det har vi breddat diskussionerna och framför allt ökat vårt nätverk.

 

Nu tar vi nästa steg i våra respektive projekt och arbeten.

För Kultursystem Kinnekulle innebär det att fånga den energin vi fått under våren genom att ordna flera somriga mötesplatser  där vi kan mingla och lära känna varandra ännu bättre.

I ett möte med vår styrgrupp förra veckan enades vi om att ordet inkludera är ett av det viktigaste för att skapa den vi-känsla vi eftersträvar.

 

Därför skickar jag detta mailet till alla som varit med i vårens webbinarier och vill vara med i ett fortsatt engagemang.

Vi har startat Facebook-gruppen ”Kultursystem Kinnekulle”. Den blir en plattform för dig som är engagerad och vill medverka för att utveckla vår bygd med Kulturen som bas.

Du som bor och verkar utanför Kinnekulle är precis lika välkommen i detta nätverk som du som är verksam runt Kinnekulle!

 

Våra fysiska mötesplatser kommer att bli runt Kinnekulle men vi kommer också att erbjuda digitala möten. Vi börjar med att låta plattformen vara information om vårt möten och diskussion mellan aktörer men med den energi som finns hos alla är jag övertygad om att det kan hända mycket i denna plattformen. Den är inte en marknadsföringsgrupp för verksamheter – sådana grupper finns redan t.ex ”Kinnekulle-Guiden” och ”på gång i Skaraborg”

 

Första mötesplatsen blir redan den 7 juli på Forshems gästgiveri  där grillbuffé serveras för den som vill

Boka också upp den 28 juli kl 10.00 för studiebesök och sommarfika på Kollängen

Mer om detta och annat kommer du att kunna läsa om på Facebook

Välkommen till Facebookgruppen

 

https://www.facebook.com/groups/188982563154163

 

 

Bästa hälsningar och en riktigt trevlig midsommar!

 

Eva Maria Friberg

Kultursystem Kinnekulle