10-11 september öppnar nästan 50 aktörer upp för att ta emot besökare. Det är bland annat konstnärer som öppnar sina ateljéer. I en studio på Kinnekulle skapar till exempel akrylmålande Karin Hertz magi med konst som talar för sig själv. På Stampen, Kvarnen i Gössäter visas konst i ”Nu Galleri”. Kinnekulles Tuftakademi öppnar sina dörrar och det visas hur det går till att tufta. Fotokonstnären Freddasphoto visar upp sina tavlor. På Höstrundan Kinnekulle är det också sista möjligheten att se årets skulpturer i Skulpturpark Ouroboros hos Smedja Therese.

På Handens hus kan man hitta massor av antikt, vävt och trädgårdsinspiration. För den som gillar mat så är det trädgårdsmarknad med nyskördade läckerheter i Husaby under lördagen med flera lokala matproducenter. Hos Bryggeriet i Götene hittar man många goda ostar och på Hermoängens lantrasgård håller gårdsbutiken öppen. På Kollängens tingshus kan man se fotografier, akvareller och konstsmide och lyssna till flera intressanta föreläsare.

Det finns något för hela familjen. Hos Yogakatten kan man testa käpphästhoppning och titta på kaninhoppning. Yogakatten gör också tröskeln låg till yogans underbara värld, alla som vill kan testa yoga på Yogakatten. Husaby kyrka är ett av Sveriges mäktigaste torn – missa inte att ta tillfället i akt att klättra upp i tornet i samband med tornvisningen och gå en historieguidning samt visning av biskopsringen och Olof Skötkonungs mynt.

Xoore studios bjuder på en sprakande eldshow på lördags- och söndagskvällen klockan 18.00 och klockan 18:30 i Biskopsborgen i Husaby.

För mer information:
Maria Henriksson, ordförande Mötesplats Kinnekulle 0767 74 40 45 maria.henriksson.mh@gmail.com