——
Hej från Kulturbryggan!
Är du en sökare med skeva, udda och utmanande idéer som kan förnya konst- och kulturområdet? Ingår du i ett nätverk där nya spännande idéer ofta tar form och som ni skulle vilja testa att genomföra? Då kan Kulturbryggan vara rätt för dig/er!

Kulturbryggan är en statlig finansiär som varje år fördelar 25 miljoner kronor till projekt som förnyar konst- och kulturområdet, inom de tre programmen Konstnärlig förnyelse, Kreativ infrastruktur och Nya finansieringsmodeller. Läs om våra program.

Nästa utlysning är öppen mellan 1–22 september och vi vill redan nu bjuda in dig till våra återkommande live-webbinarier som vi håller inför varje ny utlysningsperiod, då vi berättar om våra program, hur bedömningsprocessen går till och svarar på frågor. Läs mer och anmäl dig här.

Du kommer även ha möjlighet, innan nästa utlysning öppnar, att i ett frågeformulär testa din idé och snabbt kunna avgöra om Kulturbryggan är rätt bidragsgivare för ditt projekt.

Nyligen offentliggjorde vi vilka projekt som beviljats finansiering i vårens utlysning 2022. Totalt delades 14,7 miljoner kronor ut till 12 projekt. Bland annat projektet Ice Driving Becomes Performance Art som ska skapa performancekonst om bilars känslor, Arena STOFF – Platform for the Arts som ska bidra till konstnärers utveckling med ett fullfjädrat och aktivt digitalt kulturhus, och StreamVoice som ska möjliggöra nya finansieringsmodeller för musik som innehåller ljud, video och noter.

Se hela listan med beviljade projekt på vår hemsida och läs intervjuer med projektägare som tidigare beviljats finansiering.

Hoppas att vi har väckt ditt intresse för Kulturbryggan!
—–
Tack för din tid och hjälp, vi håller tummarna för att du vill sprida denna information vidare!

Vänliga hälsningar,
Kulturbryggan (Micke, Stina, Jesper och Ragnhild)

Jesper Lejfjord

Kulturbryggan – Konstnärsnämnden (konstnarsnamnden.se)